Min utvärdering av 2015 (jan-maj) del1

2015-12-30 | 12:49:00 | Kategori: Min vardag | 0 kommentarer
Hejsan! 
Tänkte ta tag i den åriga resumén om hur mitt år varit, för min egen skull. Ärligt talat så har bloggen endast varit för min egen skull hela året skulle jag nog säga. Min uppdatering har varit usel emellanåt, speciellt i höst. Varför? Jo, för lite olika anledningar. I'm a busy woman ok. 
 
Mitt 2015 har som alla andra år varit väldigt blandat. Väldigt väldigt upp och ned skulle jag vilja påstå. Väldigt upp och ned. Både bra och dåligt. Detta året har jag varit med om otroliga lyckorus samt otrolig ångest. Det är så mitt liv är så det är bara att kämpa på. 
Fast om jag ska jämföra med mina senaste år (2012, 2013 & 2014) har mitt "vardagsliv" blivit betydligt roligare eftersom jag lärt känna mycket nytt folk och hittar på fler roliga saker och händelser på min fria tid. Jag har rest mycket iår, blivit myndig, skaffat nya glasögon tre gånger, jag kör bil, träffat min absolut största förebild som bidrog till den bästa dagen hittills. Ett riktigt händelserikt år. 
 
 
Januari
 
Första dagen på året spenderades uppe i Hudiksvall med några i släkten. Trevligt & kul att träffa dem igen eftersom dem bor så långt ifrån. 
De fortsatta dagarna på jullovet spenderades tillsammans med vänner, andra dagar hemma med välbekanta tankar. 
 
Skolan började igen och minns att jag kände mig allt mer trött hela tiden. 
Hade massvis med möten på röda villan och bestämde att jag skulle gå på dagvård under 6 veckor för behandling mot ätstörningen. Detta bestämdes väldigt fort då jag började redan i mitten av januari. Alltså gick jag på dagvård under andra halvan av januari, hela dagar måndag-torsdag. Sov hemma, gick i skolan på fredagarna och var ledig på helgerna. Åt mat, samtalade, vilade, lärde mig väldigt mycket av de andra m.m. En väldig omställning mot min vanliga vardag och arbetade med mig själv otroligt intensivt. Fann dem två första veckorna väldigt jobbiga. Framförallt de första dagarna eftersom det blev en stor omställning med mycket ångest. 
Utöver ökad matmängd hade jag fortsatt träningsförbud, därav åskådare på fotbollsträningar och en ledsen Savannah. 
 
Mina vänner hjälpte mig massvis! Hade även Demi med mig såklart! Sen Lovatic day (28 jan) glömmer man bara inte! 
 
Februari 
 
Fortsatt dagvård under precis hela månaden. Typ så ja. Minns första fotbollsträningen på två månader, asså den känslan! 
Saknade vännerna (då jag inte träffade dem under skoltid) så då vi sågs lös verkligen upp dagarna! Så mysigt! & triper till Smurfen. 
Rebecca var hos mig helgen på lovet och detta var första gången vi träffades, bästa! Var även på teater i Göteborg samma helg, ingen lugn stund det sportlovet eftersom jag fortfarande gick på dagvården då. 
Skaffade även nya glasögon och åt en semla, höhö typ så ja. 
 
Mars 
 
Justins födelsedag den första! Bäste! 
Firade Connens födelsedag, umgicks med vänner, trevliga fikor, fotade, utökade träningen till 2ggr/v vilket jag blev glad för! Åkte en trip till Helsingborg med tjejerna, åh det var en riktigt bra dag det! 
Kom ikapp med skoluppgifter jag hade missat (under dagvården) så det kändes väl bra. Utvecklades ordentligt av dagvården och jag ångrar verkligen inte det trots alla motgångar med ångest, tårar, panik osv. Men lärde mig hantera ångesten, äta mer varierat och inte lika begränsat. Lärde mig så så mycket & hade plan på att fortsätta leva mer. Bara att välja en muffins istället för en macka på caféer var ett stort framsteg!
 
Jo, mars blev en ganska bra månad och våren tittade fram, därav en mer positiv Savannah. 
 
April 
 
Påsk med släkten och påsklov! Vårstädade (gillar förresten våren så så mycket), köpte fish-eye lins till mobilen som gjorde mig glad, träffade vänner en hel del, Roadtrip med Sara, spelade äntligen fotboll, gick i skolan m.m. 
Jag ser april som en trevlig "vardags"månad typ. 
 
Maj
 
Valborg firades med fiesta med fina vänner och gott folk. Många roliga stunder med vännerna. 
Sprang vårruset och överraskades av min tid, pluggade en del innan sommarlovet och hade fotomara, tränade mer, gick i Halmstads Pride parad, hade utställning och fixade klart allt i slutspurten. Sommaren var påväg och det märktes på mitt humör. Maj var typ en månad då jag mådde bättre. Var gladare helt enkelt, överlag. 
 
 
Den andra delen av året kommer, del två är påväg...
 

Troye Sivan i Stockholm!

2015-12-05 | 23:52:00 | Kategori: Min vardag | 0 kommentarer
Hej världen! 
Det är vinter och julkänslorna dyker upp allt oftare & jag är så glad för det! Har riktigt mycket plugg i skolan just nu dock. Yes right, är så duktig bla bla bla. Nej, fast jo. Umgås mycket med vänner också och annat som tar tid. 
 
Fredag 27 november -  Gick i skolan som vanligt och på kvällen blev det en mysig fredagskväll hos Alicia. 
Lördag 28 november -  Det bakades lussekatter och pluggade lite.
 
 
 
Söndag 29 november -  Packade väskan under förmiddagen för redan vid halv tolv åkte jag till Cassie då vi lagade mat som vi skulle ha med oss till Stockholm. Runt tvåtiden åkte vi in till stan för att lyssna på när Malin sjöng julsånger med hennes kör. Fint! 
 
Annars gick vi bara runt på julskyltningen ett bra tag till klockan sex då vi åkte hem till Michaela där vi också sov över till måndagen. Förstår ni vilken storm som härjade utomhus? I guess so yes, då förstår ni vad jag menar med att saker bara flög runt där ute. Vi kunde ju inte gå och lägga oss eftersom grannens plåtförråd hade flugit upp & ned och landat en meter ifrån fönstret där vi skulle sova. Vi fick då byta rum för tänk om plåten skulle blåst på fönstret mitt i natten. Slutade med att vi satt uppe mitt i natten och spelade UNO. Egentligen hade vi behövt sova, Men men. Det var faktiskt lite kul ändå. 
 
Måndag 30 november -  Vi alla var tvungna att stiga upp tidigt eftersom mitt & Cassies tåg gick klockan tio från Hässleholm. Varför vi åkte därifrån, jo för det var smidigast plus billigast. Så allihopa följde med och släppte av oss på stationen. Åkte tåg och kom fram till Stockholm halv tre, typ. Vi hade tur att vårt tåg varken var sent eller inställt. Tack tack. 
Nästan direkt när vi kom tog vi t-banan till Hornstull, stället där Troye hade sin konsert. Så vi ställde oss i kön halv fyra och jag var fortfarande ovetande om att jag också skulle gå för egentligen hade jag ingen biljett. Vi köade i tre timmar OCH JAG HAR MED SÄKERHET ALDRIG FRYST SÅ MYCKET SOM I KÖN. Det var så galet kallt! Väl när vi blev insläppta och skulle visa biljetterna undrade jag bara om jag kunde vänta någonstans under konserten. Han bah "så du har ingen biljett? Men det skulle vi kunna fixa" så köpte jag en där. TROYE VAR ASGRYM! På riktigt! Inte bättre än Demi då, för det går inte. Men det var så himla värt den otroligt kalla väntan! 
Efter konserten åkte vi till centralen och vidare till Knivsta för att hälsa på Becca. Kom dit halv elva typ? Åt, bäddade ner oss och snackade väldigt länge vilket gjorde att vi inte sov särskilt länge. Men det var en månad sedan jag träffade Becca senast så vi hade en hel del att prata om. 
 
 
Tisdag 1 december -  Segade oss upp vid sex typ. Fixade oss, åt och kollade på julkalendern som jag har blandade åsikter om. Jag har ingen problem med att dem lär ut (även fast jag förstår om yngre barn tycker det är tradigt) men den ger ingen julkänsla. Det gjorde inte förra årets julkalender heller och enligt mig är det prio ett. Hur svårt kan det vara att slänga in lite snö och den mysiga stämningen? Tusen år till julafton är ett bra barnprogram men ingen julkalender. Well, enough med julkalendern. 
Jag och Cassie tog tåget halv åtta typ till Stockholm och gick till Bengans och ställde oss i den lilla kön klockan 09:37. Galet att vi var nr 8 & 9 i kön, till Troyes signering då som var klockan 17:00. Så nu var det dags att frysa igen ja. Dessa timmar gick fortfarande än vad jag först trodde. Gick en sväng och köpte strumpor till mig och en halsduk, satt på espresso house lite också när vi inte stod där ute och köade. Sedan började det närma sig och vi var så så taggade! Träffade honom och det var så värt väntan för gah så fin han är! Cassie freakade ut en aning mer än mig kan jag säga. Åh är så himla glad för hennes skull och att jag följde med! 
 
Efteråt gick vi till stationen och satt på ett fik en stund innan tåget gick halv nio. Jag sov på tåget hem, inte så ovanligt hehe. Sedan hämtade pappa oss på stationen i Göteborg halv tolv. Åkte hem och la mig det första jag gjorde o somnade halv tre typ.