Året börjar lugnt

2016-01-13 | 16:11:49 | Kategori: Min vardag | 0 kommentarer
Hejsan! 

Nu har januari månad redan pågått i tretton dagar, vilket är knas. Helt helt knas. Snackade om studenten i klassen häromdagen och först då insåg jag hur nära det faktiskt är. Själva studenten kommer säkerligen bli helt grym men asså jag vill inte sluta skolan. Samtidigt som jag är tagg på att växa upp så är jag satans orolig om jag blir arbetslös liksom, plus andra saker. Gah. 

Hur spenderade jag den sista tiden av jullovet då, jo jag har väl vilat mest. Redigerat gymnasiearbetet och kollat på massvis med bra skit.

Fredagen den 1 januari var jag bara hemma och gjorde ingenting typ. Eller handlade och åkte hem, hade sovit i stan. 
Lördag 2 januari - Trip till Ikea och sedan hem igen. 
Söndag 3 januari - Körde till Haverdal och gick på stranden, det var mysigt! Sedan bytte jag hem till pappa. 
Måndag 4 januari - händelselös dag. 
Tisdag 5 januari - Galet hur sent jag vaknat under lovet! En lugn dag med middag hos Mikael på kvällen, mys! 
Onsdag 6 januari - Bästa Sara kom hem till mig, så bra dag! 
Torsdag 7 januari - åkte in till stan med Cassie och det var så svinigt kyligt men trevligt ändå!
Fredag 8 januari - Lunchade med syster och Alicia i stan (sushi vad annars). Åkte sedan hem till Alicia och övernattade där till lördagen. Bae!
Lördag 9 januari - Saras nittonårsdag! Åkte hem från Alicia på förmiddagen och där hemma tog jag det bara lugnt. Redigering japp. 
Söndag 10 januari - Redigerade vloggar. Det var allt. 
Måndag 11 januari - Redigerade bilder, gick till mamma för att hämta saker och lite så. Gjorde väl lite allt och ingenting, typ ingenting. 
Tisdag 12 januari - Startade skoldagen med 2 timmars sömn, great. Skolan rullade på som vanligt och jag somnade inte! Hann vara hemma en stund innan vi åkte till träningen för ett litet uppstartsmöte med laget, saknat dem så mycket! Sen kollade jag på när dem tränade, vill också va med! 
Idag onsdag 13 januari - Desto tröttare idag trots sovmorgon. Hade bara samhälle idag men stannade kvar för att redigera bilder i två timmar typ. Sedan hade jag synundersökning och nu sitter jag på biblioteket och nästan somnar. Väntar på att klockan ska bli sex då jag ska se några i musiks gymnasiearbeten. Bangar inte för att sova när jag kommer hem ikväll! 

Min utvärdering av 2015 (juni-dec) del2

2016-01-04 | 18:32:00 | Kategori: Min vardag | 0 kommentarer
Juni 
 
Hittills har jag gått igenom mina fem första månader under 2015.
Att jag fixade skolan trots min frånvaro under dagvårdstiden på våren kändes otroligt skönt. Bestämde att jag skulle ta en paus från Röda villan (äs enheten) under sommaren och blev nu tvungen att stå på egna ben och fortsätta äta som jag skulle osv, hela köret. Började väl inte toppen med tanke på att jag hade gått ner till mitt sista möte...
 
I skolan under den sista veckan åkte vi bla. på klassresa till Louisiana i Danmark, trevligt trevligt. 
Liseberg med syster och mamma. Måns Zelmerlöw hade en spelning där och efter konserten träffade vi Håkan Hellström en snabbis. Det var så otroligt häftigt!  
Avslutningen med fotbollslaget var kul. Pride paraden i Halmstad var också kul! 
 
Under den första delen av lovet firade jag sommarlov, var jag inne i stan och kollade på alla studenter, var på handledarkurs och övningskörde fr.o.m. då, festade, tränade, träffade vänner, städade och tog det lugnt. Midsommarfest här hemma med massvis av gott folk, riktigt roligt var det! 
Trip till Emporia, glodde på serier, besökte Klara & One Direction konserten på Ullevi den 23 julii - så galet grym dag! Åh! 
 
Juli 
 
Juli var en väldigt händelserik månad då jag mestadels var bortrest, vilket var svinkul!
Men veckan efter One Direction konserten och början av juli var jag hemma. Det var under dessa dagarna som den svenska sommaren tittade fram. Passade på att besöka stranden med vänner, sola och i samband med sommaren ökade min kroppsångest. Skäms av att erkänna att jag tyckte det var jobbigt att visa min kropp. Skäms ännu mer av att erkänna att jag gav vika av mina tankar vilket resulterade i viktnedgång. Skäms för att jag ville klara av det men hatade min kropp för mycket, kände mig så fruktansvärt obekväm. Skäms över att jag fick återfall. 
 
Första lördagen i juli hade Klara födelsedagsmiddag plus artonårsfest vilket blev riktigt lyckat! 
Nån dag senare åkte vi ner till Malmö och besökte Ingela & dem, också väldigt mysigt! Besökte sommarstugan i Lur i samma veva men sov bara en natt där tho. Åkte alltså hem kvällen innan vi skulle iväg igen. 
Denna gången med pappa & syster. Bilade upp till Stockholm där vi shoppade, besökte fotografiska, hade vunnit en tävling så var på Zara Larssons spelning och m&g med en kompis. 
Bilresa hemåt dagen efteråt (fredagen) och gick på strandfest senare samma dag.
 
Hade endast två "vilodagar" (lördagen & söndagen, gjorde väl saker då ändå) innan vi skulle åka iväg igen
Men nu skulle vi bila utomlands i England med mamma, Mikael & syster. Så tidigt måndagen 13 juli påbörjade vi bilsemestern i England! Först till Bremen (Tyskland) där vi sov en natt. Nästa dag åkte vi färja från Amsterdam till England vilket tog hela natten. I England bilade vi lite överallt under hela resan och besökte otroligt många fantastiska platser! Övernattningarna blev i Edinburgh, Skipton, Liverpool, Kingsclere och färjan från England till Holland igen. Bilade från Holland till hem under en dag. Så sjukt rolig resa, trots att vi flängde från ställe till ställe hela tiden. Såg riktigt mycket! 
 
Hade inte träffat vännerna ordentligt på länge, Så det blev av första dagen vi kom hem. Under dem elva sista dagarna i juli träffade jag vänner väldigt mycket, chillade hemma och glodde serier, festade, Harry Potter marathon hos Klara, firade pappa med kusinerna och blev åskådare när fotbollsträningarna kom igång igen. Än en gång träningsförbud eftersom ja precis, viktnedgång. 
 
Känns som jag skrivit på tok för mycket här va men herregud vad mycket jag gjorde i juli! Alla händelser jag var med om gjorde juli till en toppenmånad! Sedan den faktorn med äs osv var mindre kul. 
 
 Augusti 
 
Att koppla av stressade mig. Solade mycket (vilket jag uppskattar) men att inte göra saker utöver dem vilostunderna i solen gjorde mig uttråkad och otålig fort. 
Firade Toves sjuttonårsdag och åkte sedan till sommarstugan på kvällen. Blev mysiga soliga dagar och försökte slappna av lite mer. Känns typ som att stället är tidlöst när man kommer dit, det ser ut som det alltid gjort. Men saknar känslan av att bara vara när jag är där, har inte känt det på fyra år pga den ständiga stressen inom mig. Gissar att det aldrig kommer kännas så igen (som när jag var barn, 14 och mindre) eftersom jag är som jag är och blir äldre. Det är en sak jag verkligen saknar. 
 
Från den 7 augusti fram till skolan började tillbringade jag tid på stranden, träffade vänner, picknick i park, fester och utgångar, solade, kollade på träningar och matcher, var på Liseberg med vännerna, Göteborg och såg Timbuktu, Roadtrip med Sara, hade kräftskiva och övningskörde. Hann med en hel del
 
Två dagar innan skolan började (alltså söndagen) flyttade jag & Malin in hos Adina för att passa deras katter undertiden dem var i USA. Riktigt skönt att bo själva kan jag säga! Måndagen, sen sista lovdagen var vi först hos Cas och sen taco-kväll med friendosen hos oss på kvällen. 
 
Första skolveckan i skolan var väldigt chill måste jag säga, inget plugg. Slutade tidigt, spelade minigolf, byggde lådkameror och utflykt till Tylösand med alla fotoelever. 
På fritiden efter skolan åkte vi ett gäng till Varberg och spelade minigolf, åt glass i parken och lite andra utflykter. & myskvällar med sis. 
I slutet av veckan kom Adina äntligen hem. 
 
Vardagarna började rulla på med skola, åskådare på fotbollsträningar, festligheter, serier m.m. 
 
September 
 
Redan i augusti fick vi reda på att Demi skulle komma till Sverige i september, vilket gjorde mig asglad! Dock hade jag prestationsångest över alla tävlingar för ville verkligen vinna men insåg hur liten chans jag hade. 
Skolan kom igång, tröttheten och stressen smög sig kraftigt på och jag hamnade i obalans med mig själv. Igen, som jag har tendens till att göra, speciellt på hösten. Blev väldigt väldigt väldigt deppig en period och den enda energin jag hade la jag på skolan & Demi tävlingar. Var verkligen inte snäll mot mig själv. Nej fy, ingen rolig tid över huvud taget. 
 
Som omväxling var jag med om en av de bästa helgerna i mitt liv! 13 septemberspeciellt. På lördagen var jag på Ulrik Munthers spelning uppe i Åsa som uppvärmning. På kvällen tågade jag upp till Knivsta och sov hos Becca. Sedan på söndagen åkte vi till Stockholm för att stalka Demi & hela dagen var så jävla bra! Såg henne vid tre tillfällen, träffade massvis med nya personer och var så himla glad! Åh! 
 
Bakade lussekatter redan i september bara för att jag älskar julen. Hade mitt sista skolfoto, firade Alva & Klara, festade, trip till Gekås, kollade på träningar och lite så ja. 
 
Oktober 
 
Vad hände under min sista vecka som sjutton? Jo, i skolan hade vår klass vernissage, plugg och det var studentfest men eftersom jag ej hade åldern inne var jag endast med och förade. 
Den 8 oktober hände och jag fyllde myndig. Firade detta den 9 okt med födelsedagsmiddag med våra friendos följt med utgång. 
Dagen efter var vi på släktträff i Växjö och övernattade på hotell till söndagen. Det var mycket trevligt! 
 
Säsongsavslutning med fotbollslaget, utgångar och firade Malins födelsedag, min & Michaelas vurpa på torget asså hahaha
Höstlovet började och vi firade Maria på hennes födelsedag följt med fest på onsdagen. Halloween på fredagen med utgång, lite kaos kväll sådär och grät i kön eftersom jag inte hade biljett till idol 1v senare när Demi skulle gästa där. Några dagar tidigare publicerade Rix FM att Demi skulle komma till Sverige igen och jag deltog aktivt i alla tävlingar som existerade. Fast la inte ner lika mycket tid som i september.
Gick ut dagen efter också, fast var nu i Tylösand. Riktigt roligt var det! 
 
 November 
 
Höstlovet avslutades bra & then back too school. Eller inte riktigt, ledig måndagen och åkte på studieresa till Lunds universitet på tisdagen så var i skolan bara ons & tors eftersom jag på torsdagen fick reda på att jag & Becca hade vunnit att se och träffa Demi! 
Fredagen den 6 november 2015 upplevde min högsta dröm, det var så sjukt! Har skrivit ett inlägg om dagen men den ögonkontakten på m&g, då var jag ganska väldigt mycket lycklig. Har med säkerhet aldrig varit så glad.
 
Tränade min första fotbollsträning på fem månader för att få upp min motivation. Har nämligen för lite motivation för viktuppgång. Tränade dock bara tre gånger innan det blev uppehåll, men det var riktigt kul! 
 
Taggat jul mycket, vilket jag gjort hela hösten typ. Det är så himla mysigt med ljus, jullåtar och lussekatt! Mysmys! 
Testat studentmössor, varit barnvakt, wild west med laget, wapnö julmarknad med Sara, tacomys hos Alicia och träffat vänner mycket. 
 
December 
 
December månad har ändå varit ok. Mått neutralt, ibland bättre och ibland sämre. Stunder. Men har ändå uppskattat julens lugn eftersom jag vart så galet trött på sistone. 
 
Nu blev det även socialt acceptabelt att älska julen. Så mysigt på julskyltningen i stan under första advent. Övernattade med friendosen hos Michaela till den första och satan vilken storm det var! "Vad är det där?" "Det är bara pappa" "Nej det DÄR". HAHAH! Det var ett plåttak... 
Morgonen därpå åkte jag & Cassie tåg upp till Stockholm för att se Troye Sivan på kvällen, har aldrig fryst så mycket som jag gjorde i konsertkön, men så värt för han var asbra! Hälsade på Becca, var i Stockholm och på Troyes signering. Så himla bra dagar! 
 
Var stjärngossestudentfesten, kollat på lussekonserter och lucia, träffat vänner, bakat mycket lussekatter, köpt gran, varit barnvakt, lyssnat & följt Musikhjälpen slaviskt under veckan det var. Åh älskart! 
Pluggade mycket konstant några dagar och blev överlycklig när allt var done inför lovet. Köpte golden circle biljetter till Justins konsert, SÅ WOLGDAHBKYDFJ HYPER GLAAAD!!!!! 
Började dock inte lovet på allra bästa sätt. Låg hemma magsjuk så var inte ens med på avslutningen. Ingen kul helg direkt... 
 
Dagarna innan jul tillbringade jag med vänner, mys! Panikshoppade julklappar, hämtade mina nya glasögon, åkte till Väla, övningskörde en del och tog det lugnt. 
 
Den 23 dec fick vi besök hos pappa. Mysigt med uppesittarkvällen och julafton! 
Den 25 dec åkte vi iväg och firade på mammas sida. Också väldigt mysigt! Även annandagen med Downton på kvällen var mysmys! 
Har inte gjort mycket nytta i mellandagarna. Tacokväll på tjejerna och stan typ. Vilat. 
 
Nyårsafton - vaknade, åt, duschade och åkte till stan med tjejerna för att köpa maten till kvällen. Sedan hem till Michaela där vi förberedde oss hela dagen, åt mat och senare på kvällen var vi på fest hos Emma med massvis av gott folk. Ett riktigt bra avslut på 2015! 
 
I helhet då? 2015 var året jag blev myndig, tagit mer ansvar över saker och såklart lärt mig en hel del. Året har varit så otroligt blandat som sagt, men väljer att lägga allt bakom mig. Tar med de bra stunderna, vilket varit många! 
 
 
2016... Har inget nyårslöfte i år heller. Löftet för fyra år sedan ledde inte till någonting bra så väljer att avvakta från dessa löften som bara sätter press om jag inte följer dem. Däremot kan jag passa på med en daily reminder att fortsätta kämpa med mitt mentala, fortsätta umgås med personer jag mår bra av, fortsätta fixa plugget efter omständigheter och fortsätta växa som person. Försöka vara snäll mot mig själv. Saker man ska påminna sig själv om varje dag men har lätt till att glömma bort i all stress.
Att ta hand om sig själv tycker jag är viktigast. Klart jag kommer möta otroligt många motgångar under kommande året (med tanke på studenten, sluta skolan, vuxenlivet m.m.) och det kommer bli jobbigt, ja. Då är det extra viktigt att ta hand om sig själv och inte bli totalknäckt av motgångar liksom. Samtidigt är det rätt spännande att jag inte har någon aning om hur mitt liv ser ut om ett år. Det enda jag vet är att jag kommer se Troye Sivan, Håkan Hellström, Justin Bieber, ta studenten och fylla 19. Det känns sjukt. Men jag ser fram mot 2016!